sobota 17. prosince 2016

Vánoce plné (sebe) lásky



Ahoj všichni! Vánoce jsou prý svátky klidu a míru. No jo, hezky se to říká, ale jaká je vlastně realita? Shon, stres, perfekcionismus, který nás spíš ničí, nakupování haldy jídla, většinou nezdravého, utrácení peněz za hromady dárků, abychom ukázali, že na to prostě máme, i kdybychom měli po Vánocích jíst suchý rohlíky (a cukroví samozřejmě). 

A je tohle opravdu to, co chceme? Úsilí, aby na Štědrý den bylo všecko perfektní, naklizeno, vyzdobeno, napečeno, navařeno, však to znáte snad všichni z domu. Tím samozřejmě neříkám, že Vánoce mají být bez jídla (ne, to bych nechtěla, vážně), ale spíš to, že kolem toho nemusí být takový humbuk a žena, která lítá po domě s tím, co všechno ještě musí stihnout. A musí? Toť otázka. Za prvé, většina členů rodiny nepotřebuje dokonalý vánoční byt, že je někde prach, no, tak ať je. Jsem zastáncem toho, že Vánoce jsou právě svátky klidu, požehnání a hlavně lásky. Nejen lásky o ostatním ,ale taky lásky k sobě ♥

 Co taková láska znamenaná? Dopřeju si odpočinek, požádám o pomoc, rozdělím úkoly, jsem k sobě laskavá a nestojím jen u sporáku uhoněná, sama se hezky obléknu, nalíčím (pokud se líčím) a najdu si aspoň pár chvilek klidu na sebe. Článek je myšlen obecně na všechny, ale jsem si vědoma toho, že jsem to spíše směřovala teď na nás, ženy, dívky. Myslím, že každý muž chce mít doma spokojenou ženu, která nepotřebuje mít všechno super, hezky oblečenou, než vystresovanou ženu, neupravenou, která na sebe moc nemyslí. Tomu se však věnovat nechci, to jen tak okrajově :)



Klikněte na obrázek pro zvětšení a lepší přečtení :)

Chtěla bych Vám ukázat můj spontánní nápad na výzdobu mého stromečku v pokoji, Už nevím, co přesně mě k tomuto nakopnulo, ale pravděpodobně jsem potřebovala povzbuzení a pozitivní energii, tak jsem si na stromeček nalepila jednoduchý štítek nesoucí Krásný den a hodně se mi to zalíbilo, tak jsem si vystřihla s papíru banku a napsala na ní totéž. Pár dní nato jsem viděla video na youtube od Svět podle Lu video o sebelásce. Po dokoukání jsem přidala další lístečky s myšlenkami, které mě od ní zaujaly. Vždy, když se podívám na stromeček, tak se musím usmát, přestože řeším úplně něco jiného.

Přeju Vám krásné dny, pro ty, co mají zkouškové, pevné nervy (sama s tím zápasím), nebojte, (neboj Zuzi), ono to zase bude dobrý :))


9 komentářů:

  1. A very interesting post !!! I like your blog and for this I stay as follower, I hope you follow me too!!!
    We'll be in touch!!!!Merry Christmas🌲🌲

    OdpovědětVymazat
  2. To je hezké :), líbí se mi tvůj přístup :)!

    OdpovědětVymazat
  3. Super, myslím že máš přístup který by měl mít alespoň trochu každý :) Hodně štěstí při zkouškách

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  4. pěkný nápad:) máš super přístup:) Jinak zkouškové ještě nemám, spíš stále ještě vyučování, jen seminárek se trošku víc nakupilo.:D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Urcite mas pravdu, to ci je prach utrety alebo nie je uplne jedno, dolezity je pokoj a dobra atmosfera :)
    Ina tie ozdoby su super :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  6. kiez by to tak viac ludi zacalo brat :) a uzivat si tu atmosferu a cas s rodinou!
    Pozyvam na luxusnu vianocnu GA o Lancome, Biodermu, Dermacol a ine :) Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.cz/2016/12/narodeninova-ga-lancome-bioderma.html

    OdpovědětVymazat
  7. Vianoce mám veľmi rada. Posutupom času a tým, že som už dospelá, to už vôbec nie sú sviatky, počas ktorých myslím len na darčeky, ale hlavne o tom pokoji, atmosfére a rodine :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
  8. Taky si myslím, že se to občas trochu s těmi přípravami přehání. :D Je fajn si dát něco dobrého a trochu to tematicky vyzdobit, ale není přece konec světa! :D :) Každopádně, tvoje výzdoba je skvělá!!

    OdpovědětVymazat