středa 18. ledna 2017

Moje péče o nehty a ruce


Ahoj a krásný den! Dneska to bude článek o tom, jak já pečuju o své ruce a nehty, jaké používám produkty a s čím jsem spokojena + tipy, které mám osvědčené a fungují. S většinou se shodneme na tom, že ruce jsou naší vizitkou, tak bychom taky o ně měli řádně pečovat. Přece jenom nám denně prokazují službu, můžeme díky nim pracovat, tak bychom za ně měli být vděční a službu v podobě péče jim aspoň trošku vrátit :)

Jen na začátek, nejsem profík, ale někdo, koho tyto věci baví a chtěla bych s Vámi sdílet moje postřehy a tipy, jasně, každý to děláme trošku jinak, používáme jiný produkty, nikomu to neberu a naopak, ráda se inspiruju, jak to dělá někdo jiný, poznám nové produkty, přeci jen, nikdo z nás nezná všechno.



1) Gabriella Salvete Nail curticle oil aneb skvělý pomocník, bez kterého si už svoji péči i nehty nedokážu moc představit. Snažím se aplikovat denně, ale ne vždy mi to vyjde, ale vždy už po aplikaci vidím značný rozdíl. Nehty potřebují výživu jak zevnitř, tak zvenku. Pokud nehty nejsou vyživené, těžko po nich můžeme chtít, aby byly pevné a hezké. Pro více informací přejděte na tento článek, kde jsem už o olejíčku psala více.



2) Krém na ruce - Number 1 při péči o ruce a nehty. Já vím, někdy je těžké myslet na pravidelné používání, ale není to určitě nemožné. Krémů na ruce doma máme spousty, nikdy se snad nestalo, že bych žádný neměla. Nosím jeden vždy v kabelce, jiný je v koupelně a na kosmetickém stolečku další mám u postele.  Malý tip! Mějte krém na ruce u postele. Pak se vám nestane, že byste na krém zapomněly aspoň před spaním, když už máme většinou klid a čas. Krém se hezky vsákne a ráno jsou ruce zase o něco hezčí a vyživenější.

Manufaktrura - krém na ruce s chmelovým výtažkem a bambuckým máslem, Oriflame - krém na ruce s jojobou a mangem

4) Tento bod se pojí s tím předchozím a tím jsou bavlněné rukavice a větší nános krému přes noc.  Když si nanesete větší vrstvu krému a navléknete si potom rukavice, ráno ruce skoro ani nepoznáte :) Věřím, že jste o tomto tipu už četli nespočetně v různých časopisech, na netu a podobně, ale přiznejte se, kdo z vás tohle dělá pravidelně? Myslím, že 1 x týdně se to dá zvládnout, co myslíte?

5) Nošení rukavic - nejen na noc,ale hlavně přes den, zvláště v těchto mrazivých dnech naše ruce dostávají pěkně zabrat. Pak jsou ruce nepříjemně suché, nehydratované a tvoří se ošklivé a bolestivé záděry. Rukavice mám vždy v kapsách bundy/kabátu a nespočítatelně mě zachránily před mrazy a suchých rukou.

6) Co se týče péči o nehty, nesmí v mé výbavě chybět nezbytné pomůcky: kopítko, pilník a kleštičky. Používám téměř denně. Ještě tu chybí můj oblíbený skleněný pilník, ale nemůžu ho nikde najít.




7) Peeling - aspoň 1 x týdně pro hladší jemnější pokožku, už po prvním použití poznáte ten rozdíl. Není to žádná věda - domácí peeling si můžete udělat doma z běžných surovin - sůl, olivový olej a cukr. Vše jen smíchat dohromady, vmasírovat do pokožky rukou a nechat pár minutek působit.



8) Zpevňující lak na nehty - moji stálicí je Hardener od Oriflame. Cena kolem stovky, jsem s ním hodně spokojená, používám ho buď jen tak, nebo pod každý lak jako base coat. Rozhodně stojí za vyzkoušení.



Tak to jsou moje tipy a rituály, jak se starám o své ruce. Budu ráda, když se do komentářů podělíte s vašimi oblíbenými produkty na ruce, ráda se inspiruju! :)

10 komentářů:

  1. Pěkný článek. Rukavice si na noc nedávám, ale ponožky po nanesení krému na nohy ano. I na nich to jde ráno poznat. Budu muset vyzkoušet i ty rukavice. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Ten tip s bavlnenými ruvakicami som už čítala a najprv som k tomu bola skeptická, ale asi to vyskúšam... v poslednom čase dostali moje rúčky zabrať, vonku je mráz, tak sa zíde o ne dobre postarať.


    Flung out of space
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat
  3. ja stále nosím pri sebe krémiky, ale nie často ich aj vyťahujem :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ja sa staram hrozne o ruky, rada by som pouzivala nejake kremy, ibaze mne sa tak strasne potia ruky a krem mi to este znasobuje. ALe ked vidim tie pekne kremy od manfacury...hned by som nejaky chcela
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus krémy s lehkou texturou, které se rychle vstřebají, třeba ten od Manufaktury, co je v článku je takový lehoučký :) Slyšela jsem, že na pocení je dobrý dětský pudr nebo různé šalvějové zábaly, záleží na příčině asi.

      Vymazat
  5. Ten krém z Manufaktury vyzerá výborne, určite ho vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  6. Momentálně se snažím, vypěstovat si delší nehty, tak doufám, že se mi to povede. Ale asi na to nebudu mít trpělivost. Vždy se mi nehet zatrhne a kus "odloupne" a když se to stane několikrát tak pak všechny ostříhám. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Super, krémy z Manufaktury miluju :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  8. Hezký článek, připomíná mi, že nemám žádný pořádný krém na ruce :D. Já jsem vždy nedala dopustit na krémy na ruce z Avonu :).

    OdpovědětVymazat