sobota 21. ledna 2017

Mrkvová krémová polévka



Hezký den všem, máme tu další mrkvový recept, tentokrát to nebude koláč, ale polévka. Měli jste někdy mrkvovou polévku? Já jsem ji dělala poprvé, i když jsem ji už párkrát měla možnost ochutnat. Já osobně ty husté krémové polívky mám moc ráda, tak posílám recept dál, stojí za vyzkoušení.

Proč mrkvová polévka? V tomto zimním období mám ráda jídla, která zahřejí a mrkev paří jednoznačně k sezonním potravinám, které se na zimu hodí. Navíc, je poměrně rychlá, dobrá, zasytí a hlavně víte, co do ní dáváte, a že toho není za tak moc :) Osobně si myslím, že se hodí jak na oběd k hlavnímu jídlu, nebo klidně na večeři - chlapovi k tomu raději něco ještě přidejte :D



Počet porcí: 4 až 5
Náročnost: malá
Úspěch: velký

Co je potřeba?

  • cca 6 mrkví
  • 2 menší brambory
  • olej
  • malá cibule
  • 1 l horké vody/zeleninového vývaru
  •  smetana ke šlehání
  • sůl, pepř, kari dle chuti

Postup aneb jak jsem dělala polévku já:

1) Nakrájela jsem si na jemno cibulku, na menší kousky brambory a ostrouhanou mrkev.

2) Na rozpáleném oleji jsem v hrnci osmažila cibulku, po chvilce jsem  přidala mrkev, nechala asi 5 minut restovat, zalila jsem litrem horké vody se zeleninovým bujonem a přidala jsem na kostky nakrájené brambory.

3) Po 20 minutách jsem vše tyčovým mixérem rozmixovala dohladka, přidala smetanu a okořenila solí a barevným kořením. Podle požadované hustoty může přidat i trochu vody, já jsem dala cca 2 dl vody.



  • Takové polévky doma spíš neděláme, to jen když já mám chuť experimentovat. Zkusit něco nového se vyplatilo, protože všem doma moc chutnala, takže se těší na další novinky, tím pádem se máte doufám na co těšit i Vy. Polévka i s přípravou zabere cca 35 - 40 minut.



Na závěr mám na Vás otázky, co se týče dalších jídlových příspěvků. Přivítali byste více fotek v receptech, například fotky surovin, které jsem použila nebo fotky postupu? Nebo obojí? Piště do komentářů, ať vím, co se Vám líbí, či ne :)


8 komentářů:

  1. fotky postupu by boli skvelé :) aby sme vedeli, či aj to naše vyzerá tak ako má :D
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelý postup, vyzerá super :)

    OdpovědětVymazat
  3. už som mala mrkvový krém, ale len v reštike, doma som nerobila :) ale rada by som to vyskúšala

    OdpovědětVymazat
  4. Já dělám ráda krémovou brokolicovou :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mně to takhle připadá super :), zítra jdu nakoupit mrkev :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Toto je hodně dobrá polévka, občas si ji udělám. Bohužel ji jím sama neboť u nás doma mrkvi nikdo nejí. Mě chutnají snad všechny husté polévky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky právě :) Ještě mám zálusk na hráškovou, tu jsem jedla, ale sama doma ještě nedělala,tak se těším.

      Vymazat