čtvrtek 5. ledna 2017

Studená sprcha jako ranní rituál

Zdroj

Ahoj všichni! Dneska bych se s Vámi chtěla podělit o svůj ranní rituál a zároveň o novoroční předsevzetí a tím je každodenní ranní studená sprcha.

Že jsem se zbláznila? Možná. Věřím, že pro hodně lidí je děsivá představa si dát po ránu! studenou sprchu, protože jsem vůbec rádi, že vylezou z postele. Chápu. Taky jsem si to moc neuměla představit a většinou jsem lenošila pod dekou co nejdéle, jak jsem vůbec mohla.

Co mě k tomu vlastně vedlo? No, už nějaký rok předtím jsem něco podobného zkoušela, ale vždy jsem s tím po chvilce přestala. V poslední době jsem byla po ránu rozmrzelá, řešila jsem spoustu věcí do školy, jen co jsem se probudila a to nebyl úplně nejlepší start do nového dne. Myslím, že s tím přišel brácha: ,,Běž si dát studenou sprchu, bude to lepší." ,,No, nevím teda."
 Po dlouhé době jsem si dala studenou sprchu a třepala jsem se zimou, jak ratlík. Ale když jsem vylezla, bylo mi fakt dobře, probuzeně, bylo mi teplo a já se cítila o něco lépe. A o to přece jde.


Věřím, že Vás toho aspoň trochu zaujalo. Další otázkou může být: Jak na to? Pro někoho hloupá otázka, pro jiné však mám pár doporučení, jak s tím začít, tak jdeme na to! :)


  • Prostě jak ráno vstanete, napijete se, tak zamiřte rovnou do koupelny a jděte na to. Dejte si fakt studenou, žádné postupně, nemá to takový efekt.

  • Postupujte od nohou, pak ruce, břicho, hruď a nakonec záda. Tento postup se mi zdá nejlepší.

  • Poprvé to nebude žádný med, ale je to o zvyku a výdrži. Ze začátku si dejte sprchu tak minutu a pak navyšujte, samozřejmě, dle času. Třeba když vstáváte brzo ráno, nemáte moc času a pak musíte jít ven, teď, když je zima, tak stačí fakt chvilka, jde tu o ten návyk a pravidelnost :)



Benefity - Je jich samozřejmě mnohem víc, ale hlavní podle mě jsou  tyto ⤦

  • Skvělý start do nového dne

  • Budete se cítít po sprše parádně

  • Prokrvení celého těla

  • Lepší imunitní systém, budete více zdraví

  • Odolnost, cílevědomost, disciplína
Pak si třeba i rádi skočíte do takového rybníčku... Ne, nešla jsem tam :D

Po pár takových sprchách budete fakt rádi, že jste do toho šli a hlavně,že jste vytrvali. Pokud se Vám nechce, běžte, nepřemýšlejte nad tím moc. Jedině, že budete nemocní, ale díky zvýšené imunitě se to moc stávat nebude :)

16 komentářů:

  1. Tak toto by som nedokazala, ja neznasam zimnu vodu...asi by ma tam porazilo. :D ale klobuk dolu, ze ty to tak vies :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nemám rada studenú vodu a radšej sa sprchujem večer, takže na tento rituál asi nie som :D :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych se bála, že mě z toho chytne močák. Stačilo mi jednou trochu studené vody a bylo to děsné :D :) Jinak to může být zajímavé, to určitě ano :) Přidávám se mezi čtenáře :)

    OdpovědětVymazat
  4. To si nemyslím :) jako jasně, když někdo zrovna trpí zánětem, dobrá volba to není, sama jsem s ním měla dost problémy, ale pokud problémy nejsou, neměl by být problém. Ono stejně jde o chvilinku, nesmí se to přehánět :)

    OdpovědětVymazat
  5. Najprv sa mi to zdalo ako niečo nemožné - ráno ešte vždy na polhodinku ležím pod perinou a odhodlávam sa vstať. No teraz sa mi to zdá ako naozaj skvelý nápad a určite to vyskúšam!
    CAROLINE

    OdpovědětVymazat
  6. Taky to takhle dělám, i s tím že jdu od zdola nahoru, když to zkouším jinak tak to nevydržím, ale na tohle už jsem zvyklá :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych to asi jinak nedala, docela by to byl šok no :D

      Vymazat
  7. Fuu :D to by mě asi zabilo (vím, že ne :D). Mě stačí hned po vstávání vlízt do místnosti, kde je max 10 °C - mám tam v lednici jogurty a teď je tam i cukroví :D

    OdpovědětVymazat
  8. TOto je môj ranný rituál najmä cez leto, no v zime si to vôbec neviem predstaviť. :) Na otužovanie to však musí byť super

    OdpovědětVymazat
  9. Studenú sprchu som schopná zniesť v lete, ale teraz by som sa s tým nevedela zmieriť :) Snáď sa ti tvoje predsavzatie podarí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Fuuha, tak to je riadny ranný rituál :) Čítam tie benefity aj by som sa na to možno dala, ale niee nezvládnem to :) ja ľúbim teplúčko,a le držím ti palce!

    TheDaniellaBlog

    OdpovědětVymazat
  11. Tak toto je teda ranný rituál ako sa patrí. Aj keď teraz vidím to množštvo výhod, na to ja nemám, nedala by som to ani v lete :D
    ☾ fluidEscence

    OdpovědětVymazat
  12. Zajímavé, ale já si raději polenoším v posteli.:D
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat