sobota 8. dubna 2017

Zamilované muffinky


Ahoj, jak se máš? :) Dneska jsem měla chuť něco upéct. V papírnictví mi padlo oko na 100 ks košíčků na muffiny a bylo to jasné. Ale jaké muffiny, nebo cupcaky? Btw, konečně jsem přišla, jaký je mezi nimi rozdíl. Hledala jsem na super stránce Muffinarium, kterou mi poradila spolužačka. Je zde nespočet receptů, každý si vybere.  No, brala jsem to vylučovací metodou, podle toho, co jsme doma měli/neměli. Nakonec jsem se rozhodla pro klasický základní recept vanilkový s krémem = cupcakes. No, vize byla taková, realita jiná :D Krém se mi nepovedl, nebyl tak tuhý, aby tam držel, jak jsem chtěla. No, po chvilce smutku jsem z "krému" udělala polevu a ozdobila srdíčky. A vzešly z toho pěkné muffinky. Tak, jdeme na to.
Počet porcí: 12
Náročnost: menší
Úspěch: velký
Doba pečení a na kolik stupňů: 25 minut/180 stupňů

Co je potřeba:
250 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky

110 g cukru krupice
2 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
60 g rozpuštěného a trochu zchladlého másla
200 ml mléka
2 vanilkové cukry


na polevu:  70 g másla, 300 g cukr moučka, 2 x sýr Palouček, vanilkový cukr, srdíčka ozdobné - Dr. Oetker


Postup aneb jak jsem dělala muffinky já:

Začala jsem s tím, že jsem si troubu předehřála na 180 stupňů. V jedné misce jsem dala dohromady sypké suroviny a v druhé ty tekuté. Dělala jsem to takto poprvé, jinak jsem všecko naházela většinou do jedné misky a pak se divila., že to tak dlouho zapracovávám. Sypké a tekuté jsem potom dala v jedno, pořádně promíchala stěrkou a nalila do košíčku cca do 3/4 a nechala péct těch 25 minut. To jsem jenom zkontrolovala špejlí, jestli jsou už upečený. Hotové muffiny jsem vytáhla a nechala vychladnout v kuchyni.

Tak jsem se šla vrhnout na krém. To jsem si ještě myslela, že to krém bude teda.
Já jsem máslo nechala rozpustit úplně, přidala jsem sýr a nakonec po menších dávkách cukr. Vše jsem nakonec docela hezky zpracovala dohromady, ale na to, že to mělo být krém, to bylo moc tekuté. Nojo, ale co teď,že? Moukou bych to zabila. Tak jsem dala směs do lednice a čekala. V lednici samozřejmě směs ztuhla, ale furt na krém to nebylo. Pokud byl zdobičkou muffiny ozdobit, ale přirozeně se mi "krém" roztekl. A byla jsem naštvaná. Hodně. Nakonec jsem polevou natřela vrch muffunků, sáhla sme po zdobících srdíčkách a byla jsem s dílem spokojená. A věřím, že příště budou s tím krémem :D Pokud by někoho zajímalo, kde se Mistr tesař utnul, tak jsem měla to máslo zapracovat v pokojové teplotě :)



To mám, ale krásný tácek, co? :D


Měj se hezky, něco si upeč a užij si zbytek víkendu. A jo, pokud máš tip na fajn recept, dej mi ho do komentářů :) 

"Ve světě mysli jsou jenom otázky, ve světě srdce je jenom odpověď." Osho


23 komentářů:

  1. No jé ty jsou dokonalý a určitě musí být i velice chutné.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. muffinkám neviem nikdy odolať :P a veľmi pekne si ich ozdobila :) určite boli výborné

    OdpovědětVymazat
  3. Týjo s tím krémem to vypadá jak zmrzlina :D Já jsem u mufinů vždycky lenivá dělat nějaký krém/polevu, takže to většinou jíme samotné, ale s tím krémem to vypadá mnohem líp :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, trochu jo, když se na ně tak koukám. Já jsem právě chtěla udělat ten krém poprvé, no neovedlo se, tak mám teda aspon polevu :D

      Vymazat
  4. mňam! milujem muffinky:) hneď by som si jeden dala :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. mňam tak to by som si dala :) veru,tácka je krásna

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá úžasně! Miluju muffiny :D

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já a koukám, že celkově hodně líbí, super :) Děkuji, jsem ráda, že se líbí.

      Vymazat
  7. Tak tyhle vypadají skvěle! :)

    http://neverforgetneverlookback.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Jsou nádherné, jsi šikovná. Občas doma muffiny také udělám a líbí se mi na tom, že si je člověk vyzdobí podle svého. To s obyčejnou buchtou na plechu moc nejde :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  9. A co zkusit i nějakou zdravější variantu? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, proč ne :) Peču věci různé, i zdravější, pár recpetů je tu i na blogu. Myslím, že každý recept se dá nastavit podle svých představ, ale jelikož těch muffinků nesním víc než dva, tak to taková hrůza není :)

      Vymazat
  10. Taky jsem dříve moc nechápala ten rozdíl mezi cupkacem a muffinem a hledala si význam :D Ale náhodou si vybrala super recept a i když se ten krém nepovedl podle tvých představ, tak to dopadlo dobře a s chutí bych si dala :) A do toho krému zkus přimíchat, třeba příště kdyby to třeba nevyšlo, pudingový prášek. Ten by to měl zpevnit :)

    OdpovědětVymazat
  11. Muffinky vyzerajú úplne božsky. Len škoda že nejem cukor. Raz ale, keď budem mať praiteľa ich určite vyskúšam (to, že nejem cukor ja, neznamená že ho nebude jesť on)

    OdpovědětVymazat
  12. Wow, vyzerajú strašne chutne, hneď by som si nejaký dala. My sme dnes tiež piekli, ale koláčiky na Veľkú noc, čiže si ich užijeme najskôr asi až zajtra večer :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
  13. Ty jsou krásné, já mám strašně ráda s borůvkama, nebo malinama :))

    Piosek

    OdpovědětVymazat