čtvrtek 25. května 2017

Vyzkoušej zapečené žampiony s kuskusem!



Ahoj, přeju hezký den :) Už je to fakticky dlouho, co vyšel poslední článek, což mě mrzí, ale času jsem moc neměla. Teď už je za mnou maraton zkoušek a zápočtů a za 14 dní mám snad posledníí :) Dneska jsem si připravila jídlový článek. Rád bys zkusil/a něco novýho na vaření, něco zdravějšího, ale nemáš co? Zkus tento super dobrej recept. Kdysi na začátku semestru asi tuším jsem ho zkoušela u spolužačky, za kterou jsem byla omrknout nejvíc krásný miminka králíčků. Recept mi moc chutnal, tak jsem samozřejmě chtěla recept. Měla jsem ho ve zprávách docela dlouho a až dneska jsme se na něj vrhla. Je to lehký, chutný a ačkoliv se to nemusí zdát, docela žampiony s kuskusem zasytí. Tak jdeme na to.

 Počet porcí: 10 - nebo kolik si vezmeš žampionů :)
Náročnost: menší
Úspěch: velký
Doba pečení a na kolik stupňů: 18 minut/180 stupňů

Co je potřeba:


10 žampionů - doporučuju větší (já jsem zkoušela na recept na menších a zbylo mi hodně směsi)
130 g dušené šunky/slaniny
půl pórku
menší cibulka
2 lžíce olivového oleje
půl hrnečku kuskusu
vývar/voda na zalití kuskusu
60 g strouhaného sýra
sůl, pepř, česnek



Postup aneb jak jsem dělala žampionky já:

  • Jednoduchý jak facka :D Ale tak začala jsem tím, že jsem si předehřála troubu na 180 stupňů. Omyla si žampiony, odřízla nožky. (Několikanásobná vražedkyně) Ty jsem si nakrájela na malý kousky. Připravila jsem si kuskus, který jsem zalila vývarem a nechala 5 minut pod potravinářskou folií. Poté jsem ochutila solí a pepřem, přidala trochu olivového oleje.

  • Na pánvičce jsem si osmahla cibulku, pórek a slaninu se šunkou. Nakonec jsem přidala trochu česneku a promíchala. Do celé směsi jsem přidala kuskus a vše smíchala dohromady. Tady jsem zjistila, že kuskusovou směs si můžu dát klidně i na večeři, trošku jsem neodhadla poměr a velikost mých žampionů. Jediné štěstí, že kuskus mám fakt ráda. Co ty?

  • Pak už jen stačí co nejvíce naplnit žampiony a dát na 18 minu zapéct do trouby. Cca 5 minut před koncem pečení ještě sýrem všechny žampionky trochu posypala.


Myslím si, že to je takové dobré jídlo k lehčí večeři, pokud máte samozřejmě větší žampiony, nebo jako chuťovka na oslavu, na grilovačku a podobně. Chutná i chpapům! :) Říkala jsem si, že jsem tu měla hodně sladkých receptů, tak je tu aspoň trošku změna. Doufám, že se ti recept líbil a třeba ho taky někdy zkusíš. Je to fakt rychlovka, která nezklame :) 

Jaký recept si zkusil/a naposledy? Dej vědět do komentářů, budu se těšit! :) 

 Veškerý smutek a dramata našeho života mají kořeny v tom, že si vytváříme domněnky a bereme věci osobně.“
~ Don Miguel Ruiz

19 komentářů:

  1. Aaaa to musím zkusit! Moc díky, máš tu skvělé recepty! :) Zrovna hledám podobné splácaninky, z kterých se dají udělat nějaké kostičky, placičky, cokoliv, je to super na odpolední svačinu. Svačívala jsem pečivo, ale ve vedru už ho mám dost a nenacpu to do sebe a tohle je mnohem lepší a lehčí svačinka. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  2. Sama sice houby nejím, ale přítel je rád, takže recept vyzkouším a pokusím s to nezkazit :) Jinak přeji hodně štěstí a pevné nervy u zkoušek:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle vypadá velmi chutně. Miluji houby, bohužel manželovi nechutnají, tak recept jen pro sebe asi nevyzkouším. Jedině, že bych dala něco jiného místo žampiónu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je zajímavý kolik lidí nemá rádo houby :) No tak paprika by možná šla :)

      Vymazat
  4. To je teda super nápad! A vypadá to moc dobře. Takže až zas někde v obchodě natrefím na pěkné žampiony, tak vyzkouším. Žampiony i kuskus miluji, takže super kombinace. Jinak držím palečky u posledních zápočtů a zkoušek a ať máš brzo zase klid. A hlavně na články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, pak dej vědět, jak chutnalo :) Děkuju moc :)

      Vymazat
  5. what an amazing post :)
    have a nice week!

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  6. Recept vyzerá zaujímavo aj napriek tomu, že huby nejem. No možno recept niekedy vyskúšam. U priateľa šampiony majú veľmi radi. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super, kuskus i houby miluji, takže jídlo v téhle kombinaci může být vážně dobré. Někdy bych mohla zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, teď na lé to je super dobré a lehké jídlo :))

      Vymazat
  8. Škoda, že jsi neměla větší ty žampiony.:)
    Jinak mě recept velice zaujal, houby mám ráda a kuskus taky a náročně to moc nevypadá, to bych mohla zvládnout:D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to velmi chutně! Já nejsem moc vařící typ (spíš pečící), ale tohle bych se klidně naučila :D
    Jestli to chutná tak, jak vypadá, musí to být skvělé! :)

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogpsot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  10. Zapékané žampiony u nás doma hodně frčí, ale nacpat je kuskusem mě ještě nenapadlo, takže to určitě vyzkouším :-) většinou je plním směsí zeleniny a sýru, tak děkuji za další tip :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat