Jaké jsou výhody uklízení kuchyně? Mimo toho, že máte dobrej pocit se smysluplné činnosti, někdy "úspěšné" prokrastinace a taky někdy přijdete na výrobky, o kterých jste ani nevěděli. U nás to bylo spousta pudingů a jedna vanička jahod, která už volala po konzumaci. Úkol byl jasný, dát tyto suroviny dohromady. Strejda Google pomohl a já vybrala ten, který mi padl do oka. No a jak se mi to povedlo? Čti dál :)
Počet porcí: 6 - 8
Náročnost: menší
Úspěch: velký
Těsto: 200 g změklého másla, 280 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 80 g cukr moučka
Krém: 1 vanilkový puding, 400 ml mléka, 3 lžíce vanilkového cukru, 2 balení měkkého tvarohu
Ozdoba: Ovoce dle chuti
Jak jsem postupovala krok za krokem:
1) Do misky jsem dala změklé máslo, na kousky nakrájené, vejce a cukr. Pomocí mixéru sjem suroviny zpracovala a poté přidala mouku a prášek do
2) Mezi tím jsme si připravila puding, který jsem poprvé těžce zpackala, ale po druhé už byl ukázkový :D Z 400 ml mléka jsem odebrala asi 1/3, do které jsem vsypala obsah pudingu a pořádně jsem to promíchala. Zbytek mlíka společeně s cukrem jsem přivedlak varu a hrnec jsem na chvilku odstavila. Poté jsem směs s pudingem přidala do zbytku mléka a 1 minutu jsem za stálého míchání nechala vše přejít varem.
3) Náplň jsem poté rozprostřela na už upečený korpus a posypala ho nadrobno nakrájenými jahodami. Celý koláč jsem dala péct dalších 30 minut na 180 stupňů.
4) Puding je po vytažení s trouby trochu tekutější. Nechala jsem koláč vychladnout na lince a dala poté jsem ho umístila do lednice na zítřejší ráno.
Podkladem k pečení mi byl recept z těchto stránek, postupovala jsem totožně,akorát jsem někde ubrala cukru, i tak ho tam je na můj vkus dost. A použila jsem jiný druh ovoce. Autorka mě pobavila dvěma větami, kterými recept začíná: "Tahle dobrota je nejoblíbenější koláč mého milého. Takže pokud je Váš chlap na sladké a potřebujete ho dostat do třeba ikei, tak tohle je ideální zbraň, jak toho bez řečí docílit (smích)."
Tak ten vypadá tedy úžasně, už se těším až u nás porostou jahody, ale na ně si budu muset aspoň dva měsíce počkat.
OdpovědětVymazatJsem rada, že se líbí ☺ Jo, já taky, obchodový a vlastní je jiná.
VymazatTy slova autorky jsou perfektní. :-D Jinak koláč vypadá výborně. :-)
OdpovědětVymazatwelcometomyworld
Jj 😀 děkuju, sem ráda, že se líbí ❤
VymazatVypadá výborně! Hned bych si dala :)
OdpovědětVymazatElle about everything