čtvrtek 10. listopadu 2016

Film - Veronika se rozhodla zemřít


Přeji hezký den, jedna z mála výhod mé nemoci bylo, že jsem se mohla čučet na filmy, ke kterým jsem se tak nějak nedostala :) Už jsem o tomto filmu chtěla napsat, ale jsem hlava děravá a vzpomněla jsem si na to díky článku o filmech na nějakém blogu. Chcete vidět fakt neohraný film? Čtěte dál!



Drama
USA,2009,99 minut

Ve zkratce: Film je o velmi krásné dívce Veronice, která se rozhodla spáchat sebevraždu. Po jejím neúspěšném pokusu se probudí nemocnici. Sdělí ji, že to způsobilo infarkt a ublížila si natolik, že ji zbývá jen pár dní života. Ze začátku je vyděšená, chce život ukončit hned, ale uvědomí si, že poslední dny chce prožít lépe. Veronika se zamiluje do tichého a zajímavého pacienta (a krásného :D) Ten v ní probudí pocit, zažít ještě hezké věci. Rozhodnou se společně utéct,aby si V. splnila některé své sny. 

Když ale sedí na lavičce, Veronika najednou zmlkne a nereaguje. Eduard je v koncích a otáčí se k vodě. Najednou se Veronika probudí. Jen usnula. Oba to považují za zázrak a těší se na další den. Mezitím v léčebně zjistili, že jim dva pacienti chybí. Doktor měl o incidentu napsat hlášení, ale když zjistil o koho se jedná, tak se usmál a byl rád, že jeho pokus s Veronikou vyšel. Zase má touhu žít. A svůj čin snad už v budoucnu nezopakuje.


Když totiž Veroniku přijímal, tak se rozhodl vyzkoušet na ní svou teorii o léčbě. Každý den jí dával injekci Fenotalu, léku který dokáže v těle nasimulovat srdeční záchvat, a Veronice řekl, že má jen 5 dní života. Léčba spočívá v tom, že vědomí smrti podněcuje touhu žít.

Mé hodnocení: Fakt hodně dobrý film. Nemám ráda filmy, o kterých dopředu vím, jak dopadnou. Tento naštěstí nebyl ten případ. Na konci jsem se hrozně lekla, že se V. neprobudí a Eduard skočí do vody :D Myslím, že doktor udělal vlastně dobře, že jí to neřekl. Tak si váží každého nového dne a užívá si je spolu s Eduardem naplno.Mimochodem- jsou krásný pár. Vlastně je to tak vždy, když něco ztratíme a pak to máme, hned si toho začneme vážit víc. Jen škoda, že to někdy musí dojít až tak daleko....

Doporučuju se podívat, nebudete zklamaní :)
Pokud spíše čtete knížky, máte štěstí. Film je právě natočen na motiv stejnojmenné knihy od Paula Coleha.


Co Vy a filmy na podzim. Viděli jste zajímavý film, o kterém jste do poslední chvilky nevěděli, jak dopadne? 

7 komentářů:

  1. Já jsem četla knížku, která byla fakt skvělá a naprosto si mě získala, vím, že exituje i film, ale upřímně nevím, jestli si ho někdy pustím, bojím se, že bych byla zklamaná..

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím obavě, že bys byla zklamaná, v knížce si často představuju postavy a prostředí, který úplně nekoresponduje s filmem :)

      Vymazat
  2. jeej,toto je už aj sfilmované? :)
    tiež som čítala iba knižku, ale pozrela by som si aj film :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Ten jsem viděla a hodně se mi líbil, ten konec je super:)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  4. Jů, dlouho jsem hledala nějaká takový pohodový film a tohle mi perfektně sedlo, program na dnešní večer vymyšlen :)

    OdpovědětVymazat
  5. Narazila jsem na tento blog prostřednictvím komentářů kosmetickatasticka.blogspot.cz a jsem ráda. Blog se mi moc líbí. Tento film miluji už několik let i autora knížky.

    Sarah Michelle Gellar je mou oblíbenkyní už od dob Buffy, čili jsem se na toto musela podívat a řadím to k nejlepším filmovým dílům.

    Hodně dobrý je taky snímek s ní z roku 2007 Suburban Girl/Holka z předměstí kde hraje knižní editorku. Nebo doporučuji The Ultimate Gift/12 podmínek k dědictví

    OdpovědětVymazat