středa 1. února 2017

Pojď se (trochu) bát s filmem Rozpolcený

zdroj

Zdravím a přeji pohodový den,
dneska pro Vás mám další tip na film, který jsem viděla nedávno v kině. Nevím, jak je to možné, ale vždy, když jdu s přítelem do kina na film, je to vždy trochu psycho: Equalizer, Revenant, Já, Olga Hepnarová, Sirotčinec slečny Peregrinové pro zvláštní děti a nakonec Rozpolcený. Po tom to filmu jsem zkonstatovala, že příště jdeme na komedii, nebo něco romantického. A basta. Každopádně film hodně promyšlený, režie skvělá a věřím, že pokud máte tento typ aspoň trochu rádi, bude se vám líbit. Tak jdeme na to...



Žánr: Thriller/Horor
Kolik času si vyhradit: cca 2 hoďky
Z jakého roku: 2016/2017
Co se sebou: přítele, deku, za které se můžete případně schovat :)

Film Rozpolcený je postaven na hlavním hrdinovi Kevinovi. Jenže Kevin má v sobě 23 osobností. Od malého Hedwiga, jeho matky po šíleného puntičkáře. A taky je tu ten, který rád unáší mladé dívky. A tak se i stane. Když jsou 3 dívky - spolužačky v autě a čekají na otce jedné z nich, najednou se do auta dostane podivný chlapík, který je hned uspí chemikálií a odveze je do obrovského sklepa. Dívky jsou v pokoji a netuší, kde jsou a co bude dál. Zanedlouho k nim přijde i jejich věznitel, který je extrémně posedlý pořádkem a tančícími nahými mladými dívkami. Jednu z nich si vybere. Jeho posedlostí si všimne Casey, podivná dívka, která téměř nemluví a křikne ať se počůrá. Dívka provede a tím se zachrání. Mezi tím k nim chodí jejich věznitel, ale v různých svých podobách: nejčastěji jako dítě Hedwig. Casey si všimne jeho nemoci. Mezitím je popisována epizoda kdy jedna z osobností navštěvuje psycholožku, která se zabývá těmito případy. Zmíní se o jakési postavě, které se bojí. Že by to byla 24? Psycholožka je velmi schopná, ale zdá se, že na tohle ani nestačí její bohaté zkušenosti. Tuší, že se něco děje. A má pravdu. Mezitím Kevin dívky uvězní od sebe, když se pokusí utéct. Během filmu se odhalují důvody, proč je Casey tak zvláštní. Díky jejímu traumatickému dětství je silně vnímavá a jako jediná rozumí, co se ve sklepě děje. Ale i o Kevinovi se něco dozvíte.  Kevin nelhal o 24 personě, která nebude vůbec kladná a bude mít na svědomí životy. Čí? Nechte se překvapit.

Casey

Moje poznatky aneb co mě ještě zaujalo:

Kevin se chtěl pomstít. Z jakého důvodu? Společnost nebrala tyto lidi vážně, brala je jako neschopné, divné, blázny. A to Kevin nebyl, minimálně tedy ne neschopný. Chtěl  se pomstít těm bez bolesti, těm,co neprožili to, co on. Tím se Casey v jednom okamžiku, kdy už to vypadá nejhůř, zachrání. Ve scéně završí povídání o jejím děsivém dětství, Sundá si vršek a Kevin má možnost vidět její zjizvené břicho. Bylo mi jí hodně líto, možná v té chvíli i ho. Co vše dokáže dětství.

Poster
zdroj

Tak schválně, jdete do toho, nebo máte spíš rádi pohodové filmy, u kterých můžete vypnout? Zaujal Vás film, či mám dávat jiné typy? :)

12 komentářů:

  1. Vypadá to jako fajn film, ráda se u filmů bojím :D. Děkuji za tip :)
    lifebymaky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za tip, takové filmy mám moc ráda. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem určitě pro pohodové filmy, u kterých můžu vypnout :D Měla jsem co dělat vůbec dočíst ten popisek a trailer jsem radši ani nezapla.. fakt takovéhle filmy nejsou nic pro mě ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. ja mám presne rada takéto typy filmov :) a na tento by som strašne chcela ísť .. je to aj môj obľúbený herec :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám mnohem radši komedie a pohodové filmy a z podobných snímků mám spíš husí kůži. Ale přítel o tomhle filmu už asi 14 dní mluví, takže mě to zítra asi nemine. I když musím říct, že trailer byl dost působivý, ale je mi jasný, že v kině se u toho budu bát a zakrývat si oči:D

    OdpovědětVymazat
  6. Ja osobne horory veľmi nemusím a nepozerám ich, včera som ale bola tiež v kine na návrat Xandera Cagea, kde hrá Nina Dobrev (z Upírskych denníkov) a Vin Diesel a bol to úžasný film! :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna včera jsem se koukala na ukázku na stránkách cinestaru. Jsou sice horší horory, ale i tak tolik postav v jedné mě dost děsí. Myslím, že bych u toho filmu vydržela prvních pět minut a už tak bych se brala za borku! :D

    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  8. Já sleduji většinou filmy podle nálady, takže možná bych do něj šla:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. To vypadá hodně dobře :), na filmy se téměř nedívám, málokterý mě zaujme, tenhle by ale mohl :)!

    OdpovědětVymazat
  10. Na filmu jsme byli s přítelem minulý týden a bylo to ještě větší psycho než jsem čekala. Ale nakonec mi samotného Kevina bylo hrozně líto, když se na pár minut vrátil a uvědomil si jak dlouhá době uběhla.

    OdpovědětVymazat