neděle 4. září 2016

Tip na výlet - Rešovské vodopády

Hezký večer přeji,

tohle léto pro mě neznamenalo jen letní brigádu, ale především spoustu výletů a dvě dovolené, to vše se odehrálo v České republice. Tolik nádher, co je v ČR a my je skoro neznáme. Myslím si, že je škoda, když se úplně vykašleme na objevování naší republiky a omezíme se na profláknuté Chorvatsko (myslím to obrazně, nic proti němu a zahraničí nemám, naopak).

Budu mluvit o jednom z nejkrásnějších míst na Moravě, které stojí za to navštívit.
Tak jdeme na to :)

Tím místem jsou Rešovské vodopády. Také jste si  mysleli, že musíte za vodopády do vysokých hor? Já donedávna taky. Ale opak je pravdou. Stačí zajet pár kilometrů za Uničov a můžete si užít krásný výlet v přírodě a pokochat se vodopády, z nichž ten nejvyšší má 9 metrů. Také malé varování, v některých místech jsou žebříky, které mohou být pro někoho obtížné na zdolání, ale nic hrozného to není. Naopak je to docela dobrodrůžo. Délka trasy se pohybuje od 4 do 10 km, hodně totiž záleží z jakého místa jdete a kde máte zaparkované auto.

A zde pozor! Parkoviště bývají plná a navíc je zde menší problém s parkovným. V Rešově se vleče kauza právě s parkovém. Jde o to, že na některých místech vychytralí lidé vybírají parkovné cca  50 Kč, přestože pozemek není soukromý. My jsme parkovali u Chaty Na Mlýně, který je soukromým pozemkem, tudíž se připravte na placení.


Další volbou je přijet přímo do Rešova, odsud je to nejkratší, parkovné zdarma u Restaurace Rešov. Ale upřímně, cesta se nám zdála zajímavější z opačného směru, protože tam vodopády gradovaly.

Co se týče stravování, doporučuju si vzít sebou pití a malou svačinku, na obchod totiž asi nenarazíte. Pokud půjdeme od Horního Města, na konci vaší cesty budou dvě občerstvení a osobně doporučujeme to bližší u vodopádů, je tam větší výběr :)

Ve zkratce je to parádní výlet vhodný pro všechny věkové kategorie, krom kočárků, místy to totiž docela klouže. Jinak děti cca od 5 let to zvládají v pohodě.

Jestli tam pojedete, tak se pochlubte v komentářích s Vašimi zkušenostmi, případně se podělte o svoje tipy na výlety po Česku :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat