čtvrtek 3. listopadu 2016

Self love


Přeji krásný den všem, znáte ten pocit, kdy si připadáte, že všichni ostatní jsou lepší, než vy, pracují na zajímavějších projektech, jsou hezčí, víc sexy, při penězích a celkově se jim nikdy nemůžete vyrovnat? Že vaše tělo není dost? Nápady ostatních jsou zajímavější? Řekla bych, že v tomhle se alespoň jednou našel každý z nás, Někdo více, někdo méně. To záleží.

Říkám si, že se sebou jsme vlastně celý život, trávíme spolu 24 hodin denně. Nestojí za to, se přijmout, vycházet spolu a mít se prostě rád i s chybami, které k nám patří? Jasně, je to dlouhá cesta, vlastně, pořád je to cesta, proces, ne jeden jediný stav.
Není možné si myslet, že se budeme mít rádi denně na 100%, to asi fakt ne, ale je dobré si i odpouštět to, že jsme protivní, nepříjemní. Prostě jsme to my, ve všem podobách, i když se mi to taky kolikrát nelíbí, přiznávám upřímně. Ale přes všechny ty stavy, jsme v pořádku :)



Tak proč se sebou nezacházet hezky? Dovolit si dělat to, co právě chceme, co nás dělá šťastnými, říct si o pomoc, trávit čas s těmi, kteří nám mají rádi a my je, říct si taky, ale co nechceme, na co chuť prostě dneska nemáme, netlačit se do nepříjemných situací, kvůli někomu. Přijmout svoje tělo, nelpět na dokonalosti, která není, rozmazlovat ho, pečovat o něj a tak dále.

To jsem to hezky napsala,že? :D Nojo, lépe se o tomto píše, než činí, rozumím. Já jsem se svým osobním rozvojem více začala před 2 lety, možná i více, ale ty dva roky si víc uvědomuju. Chtěla jsem změnu, uvědomovala jsem si, jak jsem si kolikrát vnitřně ubližovala nesmyslnými požadavky, kritikou a tak. Taky se ke mně dostala knížka Učebnice sebelásky od L. Kolaříkové, která je lektorkou v osobním rozvoji, psycholožkou a je moc sympatická. Navíc si také prošla různými životními událostmi a pořádá různé přednášky, workshopy webináře, které jsou vážně super.


Co pomáhá nejvíce mě cítit se dobře?

  • říkat,co si myslím, co mě zraňuje, co se mi líbí
  •  lehnout si do deky, pořádně se zachumlat a číst si
  • udělat si dobrý čaj
  • dát si vanu plnou pěny, zapálit si svíčky použít voňavoučké tělové mléko
  •  meditace
Obrázek berte s rezervou, umělec nejsem ale čas od času se takhle dobře odreaguju :)
  •  fyzická aktivita, na kterou mám chuť - někdy je to jóga, někdy brusle a jindy zase posilování, tělo si vždy řekne :D
  •  procházky a výlety
  •  jen tak být, ležet nic nedělat
  •  plánovat
  • vážit si všeho, co máme a není toho málo
  • čas s nejbližšími
  •  tvořit, kreslit, dělat make-up, tančit a pořádně si to užít!
Z: zenyzenam.cz
Zajímalo by mě, jak to máte vy, co byste chtěli napsat, doplnit :)
Krásné dny!

13 komentářů:

  1. veľmi dobrý a hlavne pozitívny článok mne najviac pomáha asi ten horúci čaj ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, já je mám ráda hlavně teďkom, jak je zima :)

      Vymazat
  2. Tohle je velice inspirativní. Pro mě je nejlepší kniha :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krasny clanok, no je to pravda vsetko o com pises, ale je to neskutocne tazke. Myslim, ze problem ani nie je tak v tom, ze by sa clovek nemal rad(to sa ma takmer kazdy:D), ale v tom neporovnavat sa s druhymi a vazit si to co clovek uz urobil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, je to těžké. Vidíš, já si myslím, že je spousta lidí, kteří se prostě fakt nemají rádi, a taky dost lidí, co se porovnává ( i já :D ) Porovnává se asi každý, mně nejvíc pomáhá,když si představím, že každý jdeme fakt svoji cestou, jdeme úplně jiní, jiný příběh.

      Vymazat
  4. Krásne spísaný článok, ktorý fakt motivuje človeka k tomu mať sa rád. Prv som tiež so sebou veľmi nebola spokojná lebo som amala pár kíl naviac ale časom som si uvedomila, že stále to môže byť horšie :D A áno, samozrejme, že keď sa niekto porovnáva, nájde niečo čo je lepšie.. ale všetko je to v mysli človeka no aj médiá nám neustále predhadzujú "vzor" dokonalosti vo forme neskutočne štíhlych žien... Mám na to veľmi dvojitý názor proste :D :D
    Melly, http://with-love-vii.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, je fakt, že média dokáží pěkně manipulovat, ale kolikrát ty holky, hlavně v časopisech jsou tak upravené, vyretušované, oříznuté, že to není ani možný :D

      Vymazat
  5. Hezký článek. Sama na sobě pracuju už léta a je to dlouhá cesta, jejíž konec je v nedohlednu. V poslední době mám největší problém nevzdát se svého snu.
    Přeju tobě i všem čtenářkám hodně sebelásky. Bez ní to nejde

    OdpovědětVymazat
  6. Nesnaž se každému vyhovět, jojo.. to je občas můj kámen úrazu...

    BLOG: Kosmetická taštička

    OdpovědětVymazat