čtvrtek 16. března 2017

Pojďte odhalit lži s Calem Lightmanem

Lie to me

Ahoj všichni a přeju hezký den. Dneska Vám chci představit seriál, který televize zatím nechávají stranou. Neprávem. A o co tedy jde? O seriál jménem Anatomie Lži, v angličtině Lie to me.  K seriálu mě přivedl můj přítel a od té doby ho ráda sleduju a nejen to: začínám i více sledovat ostatní, způsob jejich gestikulace, postoj a mimiku ve tváři.

Žánr: krimi,drama

Kdy a kde: USA, 2009
Kolik sérií: 3
Kolik času si vyhradit: 40 minut


To už se ale dostávám k tomu, o čem seriál je. Ve zkratce je to příbeh jednoho muže, Dr. Lightmana a jeho společnosti Lightman group. V ní společně se svými kolegy pomáhají s vyšetřováním, a to poměrně originálně. Lightman group je zaměřena na odhalování lží lidí, jak pachatelů, tak i obětí násilí či podvodů. Tahle tématika je sama o sobě velmi zajímavá, ale to není zdaleka vše, co vás na seriálu bude zajímat. Hodně zvláštní a kontroverzní je samotná hlavní postava, Dr. Lightman. V čem? Za prvé jsou to jeho metody. Během zjištování pravdy se sám nebojí lhát, což umí skvěle, manipulovat s lidmi a v některých případech je i napadnout. Na mnohé muže hlavní postava působí arogantně, šíleně. V jednom díle je dokonce nazván sociopatem. Jeho kolegové, podřízení ho buď nesnáší, nebo milují. Většunou je ale o směs obojího.

Zdroj
 Jeho kolegy Cala jsou Dr. Gillian Foster - krásná vyšetřovatelka a psycholožka, zaroven pravý opak Lightmana. A to je k sobě nemálo táhne. Nejmladší v týmu Ria Torres, talentovaná na odhalování lidských emocí, možná díky jejímu neštastnému dětsví. Jaká jediná nepotřebala žádné vzdělání. A pak je tu ještě Eli Loker. Mladý, upřímný za každé situace. Důkaz? Jeho první setkání s jeho novou přitažlivou kolegyní, Riou Torresovou, začalo slovy: ,,Chtěl bych se s vámi vyspat." To je prostě on.

Mně tento seriál zaujmul hlavně svojí tématikou, s kterou se všichni setkáváme dnes a denně, humorem hlavních postav a vztahy mezi nimi, které jsou kolikrát nevyzpytatelné. To vše dohromady dává super kombinaci.



 Co Vy, nalákala jsem Vás? :) Nebo jaký jiný seriály sledujete? Piště do komentářů.

20 komentářů:

  1. Já sleduju jen Pretty Little Liars a nebo HIMYM :)

    OdpovědětVymazat
  2. Seriál nepoznám, ale docela jsi mě na něj nalákala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Páni to vypadá skvěle, možná tenhle seriál zkusím. Jsem seriálový maniak, tak potřebuju pravidelně nový přísun seriálů. :D

    blog Days of Daysy
    Agregátor blogů - zviditelni svůj blog

    OdpovědětVymazat
  4. Já se nějak nemůžu rozhodnout, jestli si mě nalákala nebo ne :D Asi tohle téma není nijak extra pro mě, momentálně mám mnohem radši naprosté oddychovky jako Průměrňákovi nebo Novou holku.. Ale možná to je tím, že jsem nemocná a na nic náročnějšího nemám buňky :D ..až mi bude líp, tak si možná i kousek pustím a uvidím :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dost možné, že si ve fázi, kdy nemáš chuť zkoušet nové věci, potřebuješ odpočívat :) Přesně tak, pusť pak a uvidíš :)

      Vymazat
  5. Vypadá to hodně zajimavě :) nikdy jsem moc seriálům neholdovala, ale třeba je na čase to změnit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mně jsi celkem nalákala, ale na seznamu mám nyní tolik seriálu, že nevím, kde začít :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti to trochu usnadním, začni tímto, ať na něj nezapomněneš :D

      Vymazat
  7. Ty jo no asi se podívám, vypadá rozhodně zajímavě :) Já zbožňuji seriál Lucifer. Také je to v jistém smyslu detektivka dá se říct, ale jak už název napovídá hlavní postava pochází z pekla :) Seriál je plný humoru - hlavně ze strany Lucifera a má 2 série... Bohužel teď se čeká na další, takže mám trošičku absťák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejdamane, tak o Luciferovi jsem neslyšela, název děsí, tvůj popisek to mírní :D kuknu na anotaci na net :D

      Vymazat
  8. Tento seriál nesledujem, ale mám mnoho iných obľúbených. A ako inak, seriály sú mojou závislosťou - ako asi každého študenta, hlavne počas skúškového, haha. Najradšej mám napr. Luciefra, The 100, Stitchers a mnoho iných :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, o zkouškovém je to trošku peklo :D Už jedna slečna tu zmiňovala Lucifera, tak o tom vůbec nevím, neslyšela jsem, je toho tolik :D Díky moc :)

      Vymazat
  9. O tomhle seriálu jsem ještě neslyšela, ale asi ho začnu sledovat, vypadá to lákavě :D

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsem čelánek sepsala, aby se o něm více vědělo, není zas tak profláklej :)

      Vymazat
  10. Tento seriál som ešte nevidela. :) Ďakujem za tip a super článok :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Přijde mi, že za poslední roky je strašně moc seriálů, které mají v názvu slovo lež:))

    O seriálu už jsem slyšela, ale v poslední době dávám spíš přednost jinému žánru:)

    OdpovědětVymazat