středa 8. března 2017

Fitko a lekce platit nechci, tak co takhle cvičení (jogy) doma?

joga - zdroj

Ahoj všichni, přeju pohodový a hezký den!  Jelikož teď více cvičím doma, než na skupinových lekcí, na které se snažíme ale pořád chodit 1 x týdně, měla jsem takovou myšlenku se podělit s Vámi o to, podle čeho cvičím, kde a jak a kdy cvičím. Mým cílem je ukázat jak to, že výmluvy typu peníze ve cvičení moc neprojdou a za druhé, jak zefektivnit cvičení a tip na videa. Tak jdeme na to.


Cvičení doma je podle mě super, minimálně na to, abychom si zpevnili tělo pomocí vlastní váhy, ale klidně i s pomocí vybavení, udrželi si kondičku, dosáhli vytoužených výsledků a podpořili případné cvičení na lekcích, jak to mám třeba já. Jak jsem psala výše, chodím na jógu jednou týdně, což je super, chodím tam ráda, spolu s kamarádkou, jsem pod určitým vedením, v kolektivu lidí. To je sice hezké, ale pokud se chci minimálně udržet na stejné úrovni, ale spíše se posunout dál, cvičení takhle jednou týdně jako moc nestačí, věřte mi. Minimálně pokud chce jít dále. O joze jsem psala už ZDE, pro víc info a souvislostí.

Já osobně si myslím, že kombinace cvičení doma a chození na lekce je dobrá z toho důvodu, že neutratíte tolik peněz (co si budeme povídat, do peněz to leze) a když nestíháte jít na lekci, zacvičit si můžete doma. Tak pak nemusíte zbytečně dohánět to, co jsme zmeškali.  Další výhodou je to, že na lekci vám lektor/lektorka poradí s tím, jak cvičit efektivněji, co dělat jinak, jak se zlepšit a to už můžete v klidu aplikovat doma. Já jsme se takto minule ptala, jak na jednu asánu, ptž mě při ní děsně bolely kyčle. Dostala jsem tip a dnes večer ho jdu prubnout.

Myslím, že nějakou podložku, karimatku, deku splašíme doma všichni. To bychom měli. Myslím, že čas si taky většina z nás najde, pokud teda chce, to je jasné. Zastávám názor, co tělu dáme, to nám vrátí. Většinou několikanásobně, tak proč mu nevěnovat párkrát do týdně několik minut? Kolik? To záleží. Na náladě, času, fyzickém stavu, vašem cíli. Já cvičím doma od 10 minut do 60 minut, někdy víc, podle toho, jak se cítím. Tímto chci napsat, ano, i 10 minut má cenu. Fakt, tak to zkuste :)

Chtěla bych se s Vámi podělit o tipy na cvičící videa od Boho Beautiful, na který jsem narazila poměrně  nedávno a hodně mě chytly. Za prvé cvičí podobné cviky, co my na lekci, cvičí u moře a má tématické videa - na protažení, na stres, uklidnění, na zvládnutí provazu, ale i pilates a různé workouty. Podle mě si vybere asi každý. Jsou  tu různé náročnosti, i délky videí. Od 8 minut po 30 minut. Nelekněte se, slečna je z gumy, nebo se tak aspoň tváří :D Ale dá se na to zvyknout. Moje nejoblíbenější videa jsou: Easy yoga for begginers ♥ Full gentle flow, Stress relief yoga a how to get the splits - 30 day challenge. A jak často cvičit? Tak aby to mělo efektivitu, což je hodně individuální. Pro mě je to třeba 2 a 3 krát týdně, pro někoho to může být jiné číslo. Záleží, co máte za cíl :)


Nejen ve cvičení, ale celkově ve všem, co děláme, je důležitá vytrvalost a trpělivost. Hodit výmluvy za hlavu a prostě se převlíknout a pustit si to video, nebo cvičit podle sebe, to je fuk. Zas na druhou stranu, tělo není robot a nemůže vždy a potřebujeme si odpočinout, nabrat síly do dalšího dne a cvičení by nám v tu chvilku neudělala dobře. ZDE je tom skvělé a krátké video, podívejte se.

Pobavilo, takhle ženy ne :D Zdroj


Doufám, že jste si početly, něco Vám článek dal a případně jsem dala inspiraci a další podměty ke cvičení nejen jógy. Pokud Vám v článku něco chybí, měl by být obsáhlejší, piště, pomůžete mi.Budu ráda, když se podělíte o svůj názor, jak vidíte domácí cvičení vy a výmluvy ohledně financí spojené se cvičením, díky :)


Abych nezapomněla, všechno nejlepší k našemu svátku, ženy. Doufám, že jste se něčím pěkným, milým připomněly ♥

19 komentářů:

  1. Já jógu necvičím, ale chtěla bych začít. K MDŽ jsem si objednala krásné malé stříbrné naušničky do druhých dírek. I tobě pěkné MDŽ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že ty videa můžou sloužit jako dobrý začátek :) Super, náušnice mám moc ráda, není jich nikdy dost :)

      Vymazat
  2. Dříve jsem doma cvičila, ale teď na to není moc času. Zajít někam do posilovny nebo do kolektivu, kde by se cvičilo se mi nechce a není to ani tak z finančního důvodu jako spíš z takového pohodlí. Pro mě bylo lepší cvičit doma, jelikož jsem na to měla takový ten svůj klid. Teď akorát chodím na dlouhé procházky se psem a do práce což mi dá denně asi 4 km, takže aspoň nějak se hýbu. Ale plánuji chození na plavání. Také všechno nejlepší k svátku :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty procházky jsou super, dělají fakt hodně :) I já třeba fitko moc nemusím, spíš ty lekce, záleží, kdo to vede. Děkuji :) :D

      Vymazat
  3. Jógu jsem doma zkoušela jen jednou a nesjpíš asi těžkou a ne pro začátečníky, protože jsem myslela, že se zlomím hned u prvního cvikU:-D jinak doma občas cvičím, ale nemám na to moc čas...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžkp říct, joga je specifická, ale jo myslím, že pro ty začátečníky bývá jednoduší, asi jeto o zvyku :)

      Vymazat
  4. jógu som skúšala len raz, a asi to nieje nič pre mňa :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jogu cvičím skoro každé ráno, alebo doobedie počas letných prázdnin, inokedy si na ňu moc času nenájdem.. mám ju však veľmi rada :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. jeeej,super článok, padol mi vhod, pretože som hľadala na youtube nejaký dobrý kanál na jogu :) ja cvičím prevažne doma, alebo si idem zabehať von. nechodím do posilky alebo na skupinové cvičenia, to ma veľmi nebaví :) a doma sa snažím cvičiť vždy keď je čas, hlavne ráno hneď po zobudení :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda, jsem ráda, že se ti článek hodí, o to tu jde :) Ty jo, cvičení hned po ránu, bych se musela asi dlouho protahovat, ale minimálně za zkoušku to stojí :)

      Vymazat
  7. Jógu bych někdy ráda vyzkoušela. Dříve jsem hodně cvičila, ale jak jsem začala chodit do práce, tak na cvičení přešla chuť a už se mi doma cvičit nechce.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Jógu (sice ne nějak moc pravidelně) cvičím už asi tři roky, mou Youtube lektorkou byla Adriene, napsala jsem i nějaké články o ní, jestli chceš můžeš si je přečíst tady: https://janetsonrisa.blogspot.cz/search/label/Yoga%20with%20Adriene
    Jsem s ní 100% spokojená, je skvělá! A nedokážu si představit, že bych cvičila podle někoho jiného :D :)
    Já jsem pro, aby se cvičilo doma, lekce a posilovny jsou docela dost drahé a je spousta cviků, které se dají cvičit doma. Je sice pravda, že pokud už jsi ve fázi, kdy je třeba používat nějaké činky a podobně, tak je v pohodě využívat posilovnu :)

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  9. Já si mylsím, že to je uplně super, krásně se dá cvičit i doma, já ale do fitka ráda chodím hlavně pro to, že změním prostředí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jógu mám moc ráda a prokládám jí posilováním a během. Cvičení opravu nemusí stát majlant, já cvičím jen doma buď podle toho, co si vymyslím nebo podle videí na youtube. Od Boho mi sedí jen některá videa, moje oblíbenkyně je Kino MacGregor.

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím. Oplatí se koupě běžícího pásu ? Chtěl bych si nějak udržet kondičku, ale bydlím ve městě a nemám tolik čas na nějaké běhání po venku :D předem díky

    OdpovědětVymazat